Mediator Enschede

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Enschede?

Op zoek naar een mediator in Enschede? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Enschede. In Enschede wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Enschede hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Enschede

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Enschede

Lees hieronder meer over onze mediator in Enschede

   

Kom je er zelf niet meer uit en heb je een mediator in Enschede nodig? Dan kun je het beste direct in de omgeving op zoek gaan naar de kantoren die jou kunnen helpen. Hier komt soms veel bij kijken, maar aan het einde van de dag heb je wel veel voordelen die behaald kunnen worden en ieder geschil wordt volledig opgelost met behulp van een derde partij. Zo hoef je nergens meer over na te denken. 

 

Een mediator in Enschede vinden 

Het is niet altijd eenvoudig om een mediator in Enschede te vinden. De kantoren kunnen verwarrend zijn en je hebt regelmatig vragen die onbeantwoord blijven. Deze vragen kunnen sterk variëren en zullen beantwoord moeten worden voordat je een afspraak maakt. En heb je eigenlijk wel een mediator nodig? Hoe gaat mediation in Enschede te werk? Op welke kosten kun je rekenen? Wat kan een mediator eigenlijk echt voor je betekenen. 

 

De reden voor een mediator

De mediator in Enschede is niet verplicht. Het is namelijk de bedoeling dat beide partijen vrijwillig het gesprek aangaan, zodat er oplossingen kunnen komen. Het is daarom aan te raden om alleen met mediation in Enschede te beginnen als beide partijen hier achterstaan. Het levert direct veel voordelen op. 

 • De partijen komen zelf met oplossingen voor de geschillen. 
 • Indien nodig kan de mediator tussenbeide komen. 
 • Er hoeft vaak geen rechtszaak aan te pas te komen. 
 • Je hebt iemand die onafhankelijk is en daarom adviezen zou kunnen geven. 

 

Zo kun je kiezen 

De mediator in Enschede vind je in eerste instantie op basis van de locatie. Door binnen een bepaalde straal te zoeken kun je ervoor zorgen dat je snel naar de sessies kunt gaan en met vragen binnen kunt lopen. Hoe verder het kantoor van jouw woning zit, hoe lastiger het soms kan zijn. Daarnaast spelen er nog enkele dingen een rol. 

 • Specialisatie: Het is van belang dat je een mediator vindt die verstand heeft van jouw problemen. Dit is de specialisatie van de mediator en kan ervoor zorgen dat er effectiever gewerkt wordt. 
 • Tarief: De tarieven van de mediator spelen ook een grote rol. Dit moet namelijk passen bij jouw budget en geeft ook een deel van de ervaring weer. 

 

De uitgangspunten van een mediator 

De mediator in Enschede is een vertrouwenspersoon die ervoor kan zorgen dat er oplossingen kunnen komen. Deze oplossingen moeten door de partijen zelf bedacht worden, zodat deze als compromis dienen bij de standpunten. Daarom worden er een aantal uitgangspunten gehanteerd door een kantoor. 

 • Gespreksleider: De mediator stelt zich op als gespreksleider, waardoor de gesprekken in de goede richting gestuurd kunnen worden indien dit nodig is. De mediator zal verder niets zeggen. 
 • Vertrouwen: Het is belangrijk om vertrouwelijk te kunnen praten. Daarom wordt er niets inhoudelijks over jouw zaak besproken met derden. 
 • Open: Alles kan gezegd worden. Een mediator zal hierbij wel grenzen stellen om het redelijk te houden voor beide partijen, maar de problemen moeten wel op tafel komen. 
 • Neutraal: De mediator mag nooit een eigen standpunt innemen. Meningen worden eveneens voorgehouden. Alleen de standpunten van de partijen worden gemeld tijdens het gesprek. 

 

Zo ga je te werk 

Als je gaat zoeken naar een mediator in Enschede kun je de plaatsnaam ingeven. De plaatsnaam zorgt er namelijk voor dat je uitsluitend de kantoren in jouw directe omgeving te zien krijgt. Zodra je de kantoren op een rij hebt staan, heb je ook nog de specialisatie om rekening mee te houden. De mediators hebben dan allemaal een eigen profiel, waar je meer kunt lezen over de werkzaamheden. Vraag dan direct enkele intakegesprekken aan. Deze gesprekken zijn altijd gratis en vrijblijvend. Je hoeft dus niet direct met een mediator aan de slag te gaan voor het probleem. 

 

De bijkomende kosten

Tijdens het gratis intakegesprek kunnen ook de mogelijke kosten al besproken worden. Dit is altijd een inschatting, doordat er niet met zekerheid gezegd kan worden hoeveel sessies er nodig zijn om de geschillen te verhelpen. Ook de ervaring van de mediator in Enschede speelt een grote rol bij het bepalen van de kosten. De inschatting geeft hier wel altijd een goed beeld van. 

 

Maak zelf contact 

Heb je direct een mediator nodig? Dan is het goed om naar de opties in de omgeving te kijken. De mediator kan dan direct met jouw probleem aan de slag gaan en je zorgt er met beide partijen voor dat de geschillen in een korte tijd opgelost zijn. 

Read more