Mediator Groningen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Groningen?

Op zoek naar een mediator in Groningen? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Groningen. In Groningen wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Groningen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Groningen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Groningen

Lees hieronder meer over onze mediator in Groningen

 

Wil je een mediator in Groningen inschakelen maar weet je nog niet hoe het moet? Dan kun je direct aan de slag gaan met het vinden van de juiste kantoren in de omgeving. Ieder kantoor kan jou op een bepaalde manier mediation in Groningen bieden en je kunt zo iedere sessie op het probleem aan laten passen. Het is dan wel goed om te weten hoe het er allemaal aan toe gaat en hoe je de beste keuze maakt. 

 

Hoe vind je een mediator in Groningen?

Een mediator in Groningen vinden is in eerste instantie niet eenvoudig. Je moet namelijk met veel dingen rekening houden en er zijn ongetwijfeld veel vragen die beantwoord moeten worden. Deze vragen kunnen sterk variëren. Zo kun je jezelf afvragen waarom je een mediator in zou schakelen, wat mediation in Groningen eigenlijk kost en in hoeverre het kan helpen om de problemen op te lossen. En hoe kom je eigenlijk in contact met een mediator? 

 

Waarom aan de slag met een mediator?

Een mediator in Groningen kan jou op veel verschillende manieren helpen. Het is namelijk geen verplichting, maar beide partijen gaan er vrijwillig over in gesprek. De mediation in Groningen kan dan namelijk meer effect hebben. Daarbij zijn problemen vaak met betere oplossingen te verhelpen dan wanneer er een rechtszaak aan te pas komt. 

 • De partijen bedenken zelf de oplossingen. 
 • De compromissen sluiten aan bij de standpunten van de partijen. 
 • Je hebt altijd een gesprek met een persoon die geen partij zal trekken. 

 

Het kiezen voor een mediator 

Als je eenmaal besloten hebt om een mediator in Groningen in te schakelen moet je ervoor zorgen dat je precies weet waar je op kunt gaan letten. Er zijn namelijk meerdere factoren die jou kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de locatie zelf. Door een mediator in de directe omgeving in te schakelen kun je vaak sneller aan de slag. Ook kun je aan onderstaande factoren denken: 

 • Tarief: De mediator hanteert altijd een bepaald tarief. Dit is mede afhankelijk van de ervaring. Hoe meer ervaring, hoe hoger deze kosten waarschijnlijk zullen zijn. 
 • Specialisme: Een mediator kent ook een bepaald specialisme. Zo kun je bekijken welke kennis er nodig is om tot de goede oplossingen te komen. 

 

Welke uitgangspunten?

Een mediator in Groningen is de persoon die helpt om een gesprek aan te gaan met de andere partij. Doordat dit altijd in vertrouwen gedaan wordt, zal een mediator inhoudelijk nooit iets bespreken met anderen. Alles wat binnen deze gesprekken wordt gemeld zal daarom niet naar buiten worden gebracht. Er zijn echter nog meer uitgangspunten waar een mediator mee werkt: 

 • Neutraal: De mediator stelt zich altijd neutraal op. Ook al zal deze persoon een bepaalde mening hebben, deze wordt nooit gemeld. De standpunten van de partijen zijn namelijk belangrijk en de mediator helpt alleen bij het gesprek. 
 • Gespreksleider: Hiervoor stelt de mediator zich op als gespreksleider. Dit houdt in dat er vragen gesteld kunnen worden om het gesprek in de goede richting te duwen. 
 • Open: Tijdens de gesprekken kan alles gezegd worden. Er moet namelijk duidelijk worden waar de problemen liggen en welke oorzaken dit heeft. Alleen dan kan er naar een oplossing gewerkt worden. 

 

Zo werkt het 

Hier kun je iedere mediator in Groningen vinden aan de hand van verschillende criteria. Als eerste moet je de plaatsnaam ingeven, zodat je de kantoren in de omgeving te zien krijgt. Ook kun je een specialisme ingeven. Voor problemen op de werkvloer wordt bijvoorbeeld naar het arbeidsrecht gekeken en bij familieproblemen komt het familierecht kijken. Je kunt zo altijd zien welk kantoor jou zou kunnen helpen en een gratis intakegesprek inplannen. 

 

Wat zijn de kosten?

Het intakegesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Pas als de mediator in Groningen bij je past, kun je gaan kijken naar de verdere kosten. Hiervoor wordt een inschatting gemaakt tijdens het gesprek. De hoogte van het bedrag is mede afhankelijk van de ervaring van de mediator. Ook kan er gekeken worden naar de ernst van de situatie. Het kan namelijk zijn dat er meer sessies nodig zijn om het resultaat te bereiken. De verschillende kantoren kennen daarom ook andere kosten en je kunt kijken welke het beste bij jouw budget past. 

 

Maak contact 

De mediator nodig voor ieder geschil? Je kunt vanaf nu goed voorbereid een kantoor in de omgeving vinden en een afspraak maken. Door de problemen uit te spreken en samen tot een oplossing te komen kan iedereen tevreden zijn. 

Read more