Mediator Haarlem

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Haarlem?

Op zoek naar een mediator in Haarlem? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Haarlem. In Haarlem wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Haarlem hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Haarlem

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Haarlem

Lees hieronder meer over onze mediators in Haarlem

 

Heb je een mediator in Haarlem nodig? Dan zijn er voldoende oplossingen te vinden. Veel kantoren hebben namelijk gespecialiseerde mediators in dienst die helpen bij het oplossen van geschillen. Daarvoor gaan beide partijen in gesprek en kan een derde partij zorgen dat het niet verder escaleert. Het enige wat je dan nog moet weten is hoe je in contact komt met de mediator en wat de mogelijke oplossingen zijn. 

 

Hoe vind je een mediator in Haarlem? 

De mediators in Haarlem helpen met het oplossen van problemen. Maar hoe vind je de mediators in de omgeving? Het kan lastig zijn om een keuze te moeten maken, omdat je voor veel opties komt te staan. Zorg er daarom als eerste voor dat je alle vragen voor jezelf beantwoord hebt. Denk daarbij aan de kosten, de manier hoe je in contact komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat het kantoor jou kan helpen met de geschillen. 

 

Wat is de reden voor mediation?

Je kunt je afvragen waarom je een mediator in Haarlem nodig zou hebben om problemen op te lossen. In veel gevallen zie je immers geen uitweg door opnieuw in gesprek te gaan. Toch is mediation in Haarlem altijd nog een oplossing. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom de mediator toch tot een eindresultaat kan komen: 

 • De mediator gaat als onpartijdig persoon bij het gesprek. Beide partijen worden gehoord.
 • De gesprekken worden geleid, zodat er ingegrepen kan worden. 
 • Jij en de tegenpartij komen samen tot een oplossing. 
 • De compromissen sluiten aan bij de standpunten. 

 

Hoe kies je dan?

Een mediator kiezen kan op basis van verschillende factoren. Iedere factor draagt weer bij aan een betere keuze en uiteindelijk heb je er alleen maar profijt van. Dit zijn de factoren voor jouw keuze: 

 • Locatie: De locatie is een van de belangrijkste factoren voor jouw keuze. Een kantoor in de omgeving is namelijk een minder grote drempel en geeft de gelegenheid om tussentijds met vragen binnen te lopen. 
 • Specialisme: Mediators zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Daarom kunnen er ook adviezen gegeven worden die aansluiten bij de problemen. 
 • Tarief: Jouw budget is belangrijk. Je moet wel in het achterhoofd houden dat het tarief van een ervaren mediator hoger ligt dan iemand die nog niet veel ervaring heeft. 

 

Hoe helpt de mediator?

Mediation in Haarlem zorgt ervoor dat je verschillende gesprekken aangaat met de andere partij, waardoor er tot oplossingen gekomen kan worden. Deze gesprekken worden in een vertrouwelijke sfeer gevoerd, waardoor er ook niets naar buiten kan komen. De mediator in Haarlem heeft namelijk ook zwijgplicht. Daarnaast zijn er nog een aantal andere uitgangspunten waarmee een mediator te werk gaat. 

 • Gespreksleider: De mediator stelt zich op als gespreksleider. De mediator kan het gesprek leiden door middel van vragen en opmerkingen, maar mag uiteindelijk niets zelf inbrengen.  
 • Neutraal: Daarvoor is de mediator een neutrale partij zonder standpunt. De partijen komen zelf met hun standpunten en meningen over het probleem, en zorgen voor oplossingen.  
 • Open: Tijdens het gesprek mag alles gezegd worden wat met het probleem te maken heeft. Hierbij moeten persoonlijke conflicten zoveel mogelijk achterwege gelaten worden, maar kan wel gekeken worden waar het geschil begonnen is. 

 

Hoe werkt het precies?

De mediator in Haarlem is via hier eenvoudig te vinden. Je kunt de plaatsnaam en het specialisme ingeven, waarna je direct aan de slag gaat. Je ziet een lijst met kantoren in de omgeving en kunt aan de hand van een profiel bepalen of een van deze mediators bij jou zou kunnen passen. Wanneer dit het geval is, kan er een gratis intakegesprek ingepland worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en geeft jou een goed beeld van de mogelijkheden. 

 

Als een mediator in Haarlem niet bij je past, is het goed om nog even verder te kijken. Het blijft namelijk belangrijk dat je een mediator hebt waar je een goed gevoel bij hebt. Alleen dan zijn de resultaten te behalen. 

 

Hoeveel kost het?

Het intakegesprek is altijd gratis. Je hebt hierdoor een beter beeld en kunt een inschatting laten maken van de kosten. Deze kosten worden bepaald aan de hand van de complexiteit van het geschil en de ervaring van de mediators in Haarlem. Wanneer je meerdere gesprekken aangegaan bent, kun je de kantoren altijd met elkaar vergelijken om te zien wat bij jouw budget past. 

 

Ontdek het zelf 

Heb je snel een van onze mediators nodig? Dan is het goed om direct aan de slag te gaan met het uitzoeken van de mogelijkheden. Vraag daarom alle gegevens aan. Onze mediators helpen je.

Read more