Mediator Hilversum

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Hilversum?

Op zoek naar een mediator in Hilversum? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Hilversum. In Hilversum wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Hilversum hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Hilversum

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Hilversum

Lees hieronder meer over onze mediator in Hilversum

 

Heb je een geschil en wil je de hulp van een mediator in Hilversum inschakelen? Dan zit je hier goed. Er zijn veel verschillende kantoren in de omgeving te vinden en al deze kantoren hebben specialisten in dienst die jou en de tegenpartij kunnen helpen om tot een gepaste oplossing te komen. Je kunt echter niet zomaar onvoorbereid aan de slag met het zoeken van een geschikt kantoor. 

 

Hoe vind je een mediator in Hilversum?

Heb je er moeite mee om een goede mediator in Hilversum te vinden? Dan kan dit komen doordat er veel vragen zijn. Deze kunnen twijfels oproepen, waardoor je misschien met een verkeerd kantoor in zee gaat. Waarom zou je een mediator inschakelen? Welke kosten komen erbij kijken? Op basis waarvan maak je een keuze? Hoe kom je met een mediator in contact? Bereid jezelf goed voor en maak dan een afspraak. 

 

Waarom mediation aangaan?

De eerste vraag die beantwoord moet worden is waarom je een mediator in Hilversum in zou schakelen. De mediator Hilversum kan namelijk veel meer dan je in eerste instantie had gedacht. Beide partijen moeten er wel vrijwillig naartoe gaan, omdat het anders geen effect gaat hebben. Daarna kun je er veel mee bereiken. 

 • Een mediator zorgt dat er gepraat wordt. 
 • Jullie moeten zelf tot een oplossing komen, waardoor het passend is. 
 • De geschillen kunnen sneller opgelost worden. 
 • Je hoeft er niet veel geld aan kwijt te zijn zoals bijvoorbeeld met een rechtszaak. 

 

Een mediator kan jou dus op verschillende manieren gaan helpen, maar het belangrijkste is dat je zelf aan het werk gaat. 

 

Hoe kun je een mediator vinden?

Hier vind je snel een mediator in de omgeving. Je moet daarom ook rekening houden met verschillende factoren. Een keuze maken wordt dan namelijk veel eenvoudiger dan je in eerste instantie gedacht had. 

 • De locatie: een van de belangrijkste factoren is de locatie. In Hilversum zijn er verschillende kantoren te vinden, waardoor je eenvoudiger langs kunt gaan en vragen ook sneller beantwoord kunnen worden. 
 • Het specialisme: De mediator Hilversum heeft vaak kennis van een bepaald rechtsgebied. Hierdoor kan er gerichter gewerkt worden en zijn de adviezen ook toegespitst op de problemen en de wet.  
 • Het tarief: De ervaring van een mediator bepaald de hoogte van een tarief. Deze moet ook bij jouw budget passen. 

 

Kijken naar de uitgangspunten 

Een mediator in Hilversum gaat niet zomaar aan de slag. De gesprekken moeten in alle zorgvuldigheid worden uitgevoerd, waarbij de partijen ook het gevoel hebben dat ze gehoord worden. Het is daarom belangrijk dat je naar de werkwijze van de mediator gaat kijken. Mediation in Hilversum kan dan effect hebben en ervoor zorgen dat het geschil weggaat. 

 • Gespreksleider: De mediator Hilversum dient uitsluitend als gespreksleider. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om een gesprek goed te laten verlopen en de problemen op tafel te leggen. 
 • Neutraal: De mediator Hilversum zal hierbij geen eigen standpunt innemen. De mediator kan wel suggesties geven voor een beter gesprek, maar zal hier zijn eigen mening niet in voor laten komen. 
 • Vertrouwelijk: Alles wat verteld wordt, blijft tussen de partijen en de mediator. De mediator mag er namelijk ook niets over vertellen. 
 • Open: Alles kan verteld worden tijdens het gesprek. De frustraties, oorzaken van de problemen en de mogelijke oplossingen kunnen dus gewoon worden gemeld. 

 

Hoe kun je hem vinden?

De mediator Hilversum kun je eenvoudig vinden door jouw wensen door te geven. De zoekresultaten verschijnen overzichtelijk bij elkaar en aan iedere mediator in de omgeving is een profiel gekoppeld. Dit profiel geeft jou meer informatie over de persoon in kwestie en kan bijdragen aan het maken van de keuze. Van hieruit kun je ook een intakegesprek inplannen om te zien of de mediator daadwerkelijk bij je past. 

 

Hoeveel betaal je?

Tijdens het gratis intakegesprek kun je ook een inschatting maken van de kosten. De hoogte hiervan wordt bepaald aan de hand van de complexiteit en de ervaring van de mediators in Hilversum. Per kantoor kan het daarom ook verschillen hoeveel je gaat betalen. Je moet er daarom voor zorgen dat je alles voor jezelf helder hebt en de mogelijkheden naast jouw eigen budget gaat leggen. Wel moet je jezelf bedenken dat succes met een prijs komt. 

 

Los jouw probleem op 

Overtuigd van de werkzaamheden van een onze mediators? Dan vind je direct ieder kantoor in de omgeving en kun je aan de slag. Ieder geschil in ieder rechtsgebied wordt opgelost door de oplossingen zelf te bespreken met de tegenpartij. 

Read more