Mediator Hoofddorp

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Hoofddorp?

Op zoek naar een mediator in Hoofddorp? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Hoofddorp. In Hoofddorp wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Hoofddorp hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Hoofddorp

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Hoofddorp

Lees hieronder meer over onze mediator in Hoofddorp

 

Heb je de hulp nodig van een mediator in Hoofddorp? Dan zijn er altijd veel mogelijkheden. Je kunt hierdoor al snel door de bomen het bos niet meer zien. Echter is het belangrijk om toch te kijken voor mediation in Hoofddorp als je jouw geschillen met de tegenpartij naar behoren af wilt ronden. Bekijk daarom goed wat er allemaal mogelijk is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je zo snel mogelijk zonder problemen bent. 

 

De mediator in Hoofddorp vinden 

Het vinden van een goede mediator in Hoofddorp is niet eenvoudig. Er zijn veel kantoren in de omgeving te vinden en lang niet iedere mediator past bij je. Daarbij heb je vaak veel vragen, waardoor je ook weer in twijfel wordt gebracht. Waarom zou je een mediator inschakelen voor het probleem? Op welke kosten kun je rekenen? Wat kan de mediator precies voor je betekenen en hoe kom je ermee in contact?  

 

Waarom inschakelen?

In eerste instantie lijkt het alsof de problemen al te ver zijn om een mediator in Hoofddorp in te schakelen. Toch kan mediation je vaak nog helpen, zonder dat er naar de rechtbank gestapt hoeft te worden. Met een mediator ga je namelijk in gesprek samen met de tegenpartij om tot een gepaste oplossing te komen. 

 • De gesprekken moeten leiden tot een oplossing. 
 • Je gaat zelf aan de slag met compromissen bedenken. 
 • De geschillen worden opgelost zonder verdere consequenties. 
 • Je bent vaak beter af dan wanneer je de zaak voor de rechtbank brengt. 

 

Waar let je op? 

Een mediator kies je niet zomaar. Er zijn altijd verschillende factoren die ermee te maken hebben dat je een goede keuze maakt. Je kunt daarom het beste overal op letten, zodat je uiteindelijk mediation in Hoofddorp hebt zonder vertragingen. 

 • Locatie: De locatie is wellicht nog wel het belangrijkste. Je wilt het liefste een mediator zo dichtbij mogelijk hebben. Hiermee kun je ook eenvoudiger nog even langsgaan als er nieuwe vragen ontstaan. 
 • Tarief: Jouw budget blijft belangrijk. Toch zijn er ook verschillende tarieven te vinden die afhankelijk zijn van de ervaring van de mediator. 
 • Specialisme: Een mediator kent een bepaalde specialisatie in een rechtsgebied. Hierdoor kunnen de problemen ook sneller opgelost worden. Je krijgt adviezen op maat en de mediator kan altijd nog met vervolgstappen helpen. 

 

Zo werkt de mediator 

Een mediator in Hoofddorp gaat niet zomaar aan het werk. Er moet namelijk ook rekening gehouden worden met de partijen en de behoeften hiervan. Uiteindelijk draait het namelijk om de standpunten en problemen onderling en moet er gericht gezocht worden. Voordat je een keuze maakt, is het daarom ook goed om te bekijken welke uitgangspunten er gehanteerd worden.

 • Neutrale opstelling: De mediator heeft altijd een neutrale opstelling. Dit wil zeggen dat deze geen standpunt inneemt, maar bekijkt waar de standpunten van de partijen liggen. 
 • Open gesprek: De gesprekken zijn bedoeld om alles boven water te krijgen. Iedere frustratie moet daarom meegenomen worden. Daarom is het ook goed om zo open en eerlijk mogelijk te zijn. 
 • Gespreksleider: De mediator dient als gespreksleider en zal daarom door middel van vragen en suggesties het gesprek op gang brengen. Voor de rest bemoeit de mediator zich nergens mee. 
 • In vertrouwen: Alles wat er tijdens het gesprek verteld wordt, blijft binnen de vier muren. 

 

Hoe werkt het precies?

Hier vind je altijd een mediator die bij je past. Je bekijkt daarom eerst welke kantoren er bij de plaatsnaam te vinden zijn. Ook het specialisme kan ervoor zorgen dat er nog gerichter gezocht kan worden. Je ziet daarom uitsluitend een lijst aan mediators die hierop aansluiten. Tevens moet je bekijken of de profielen bij jouw wensen aansluiten. De informatie kan ertoe leiden dat je direct een gratis intakegesprek inplant en de mogelijkheden bespreekt met de mediator. Je ziet dan ook of deze persoon bij je past. 

 

Hoeveel kost het?

De kosten voor een mediator in Hoofddorp zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de ervaring een grote rol, maar ook de complexiteit van jouw zaak. Je moet daarom altijd een goede inschatting laten maken van de kosten, zodat je een goed beeld hebt. Dan weet je direct waar je aan toe bent en kun je die vergelijken met jouw budget. 

 

Maak direct contact 

Overtuigd dat je een mediator in moet schakelen? Dan kun je het beste alle mogelijkheden met elkaar gaan vergelijken. Je zorgt er op deze manier voor dat je jouw geschil in een korte tijd opgelost hebt en weer met een schone lei verder gaat.

Read more