Mediator Leeuwarden

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Leeuwarden?

Op zoek naar een mediator in Leeuwarden? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Leeuwarden. In Leeuwarden wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Leeuwarden hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Leeuwarden

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Leeuwarden

Lees hieronder meer over onze mediator in Leeuwarden

 

Op zoek naar een mediator in Leeuwarden en weet je nog niet waar je aan toe bent? Dan is het goed om alle informatie door te nemen die jou erbij kunnen helpen. De kantoren in de omgeving kunnen namelijk altijd zorgen dat de geschillen opgelost gaan worden en je hoeft hiervoor alleen nog maar naar het beste kantoor te gaan. Maar hoe vind je deze? 

 

Hoe vind je een mediator in Leeuwarden?

Het is niet altijd eenvoudig om de beste mediator in Leeuwarden te vinden. De verschillende kantoren in de omgeving kunnen namelijk allemaal iets anders bieden en ook jouw probleem speelt hierin een grote rol. Voordat je een keuze gaat maken is het goed om alle vragen die je hebt beantwoord te krijgen. Want waarom zou je een mediator inschakelen? Welke kosten komen erbij kijken? Wat zijn de werkzaamheden van een mediator? Hoe kom je in contact met een kantoor bij jou in de buurt?

 

Waarom schakel je een mediator in?

Een mediator in Leeuwarden wordt vaak ingeschakeld wanneer je er bij normale gesprekken niet meer uitkomt. Vaak is het inzicht van een onafhankelijke partij gewenst, omdat zo ook weer tot andere compromissen gekomen kan worden. 

 • Een mediator helpt bij het gesprek. 
 • Je kunt onafhankelijke adviezen krijgen door het rechtsgebied. 
 • Je moet zelf oplossingen bedenken. De mediator zegt niet wat er gedaan moet worden. 
 • Je hebt te allen tijde maatwerk te pakken. 

 

Twijfel je nog of je een mediator nodig hebt? Dan kun je altijd een afspraak maken voor een gratis intakegesprek. 

 

Dit bepaalt de keuze 

Als je gaat kijken naar de mogelijkheden, dan heb je een aantal zaken om rekening mee te houden. Je kunt namelijk alleen een keuze maken als je rekening houdt met factoren. 

 • Locatie: Een mediator in de buurt vinden is belangrijk om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ongetwijfeld komen er namelijk nieuwe vragen bij en dan kun je gelijk langsgaan om deze beantwoord te krijgen. 
 • Tarief: De mediator hanteert altijd een tarief op basis van ervaring. Een gespecialiseerde mediator kan daarom hogere kosten met zich meebrengen. 
 • Specialisme: Hier gaat het ook wel om het rechtsgebied waarin de mediator werkzaam is. De kennis kan beter toegepast worden. 

 

Verschillende uitgangspunten voor effectiviteit 

Een mediator in Leeuwarden moet altijd volgens een bepaald protocol werken. De mediators noemen dit ook wel de uitgangspunten van de gesprekken. Wanneer er rekening gehouden wordt met deze punten, kan er een oplossing komen. 

 • Neutraal: De mediator moet zich altijd neutraal opstellen. Er mag alleen een standpunt worden ingenomen door de partijen die in gesprek gaan. 
 • Open: Alles mag gezegd worden tijdens deze gesprekken. Het is namelijk belangrijk dat het probleem helder wordt en er compromissen gesloten kunnen worden. 
 • Gespreksleider: De mediator leidt het gesprek door middel van vragen en zal voor de rest niets inbrengen. 
 • Vertrouwen: De gesprekken worden nooit naar buiten gebracht. Je kunt er daarom vanuit gaan dat alles wat je zegt binnen de vier muren blijft. 

 

Zo werkt het 

Een mediator in Leeuwarden is niet lastig te vinden. Hier kun je namelijk gewoon op de plaatsnaam en het specialisme zoeken, waarna er een lijst aan kantoren in de omgeving verschijnt. Je hebt bij iedere mediator een profiel, waarin meer informatie staat. De mediation in Leeuwarden kan hierdoor bij jouw interesses aansluiten. Ook heb je hier de gelegenheid om een gratis intakegesprek in te plannen. Dit gesprek moet jou meer duidelijkheid geven en je kunt bepalen of de mediator bij je past. 

 

Als een mediator toch niet helemaal kan helpen kun je ook met andere kantoren in gesprek gaan. Zo krijg je altijd een helder beeld van de mogelijkheden. 

 

Welke kosten zijn er?

De mediator in Leeuwarden kan tijdens het intakegesprek al een inschatting geven van de kosten. Hierbij wordt er gekeken naar de ervaring van de mediator en het aantal sessies dat er nodig zou zijn om de geschillen op te lossen. Een vast bedrag kan er niet gemeld worden, omdat sommige problemen langer duren voordat het opgelost is. Je weet echter wel beter waar je aan toe bent en kunt bekijken of het kantoor binnen jouw budget valt. Dit blijft immers ook belangrijk als je resultaten wilt gaan boeken. 

 

Ga aan de slag 

Voldoende te weten gekomen en wil je ervoor zorgen dat jouw geschil gelijk opgelost is? Zoek dan de kantoren in de omgeving op en ga het gesprek aan. Je bent binnen een korte tijd geholpen. 

Read more