Mediator Leiden

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Leiden?

Op zoek naar een mediator in Leiden? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Leiden. In Leiden wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
  • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
  • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Leiden hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Leiden

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Leiden

Lees hieronder meer over onze mediator in Leiden

 

Wil je een mediator in Leiden inschakelen? Dan ontdek je al snel dat er veel kantoren in de omgeving te vinden zijn. Een mediator is erin gespecialiseerd om de geschillen rondom verschillende rechtsgebieden te bemiddelen. Er hoeft namelijk niet altijd een rechtszaak plaats te vinden om tot een oplossing te komen. Je moet dan wel weten waar je aan toe bent en waarom je eigenlijk aan mediation in Leiden gaat doen. 

 

Het vinden van een mediator in Leiden 

Een mediator in Leiden vind je niet zomaar. Er zijn er veel in de omgeving te vinden, maar lang niet ieder kantoor past bij jouw geschil. Je moet daarom zorgvuldig te werk gaan en ervoor zorgen dat alles duidelijk wordt. Zo kun je je bijvoorbeeld afvragen waarom je een mediator nodig gaat hebben. Ook de kosten, de werkzaamheden en de vervolgstappen moeten helder op papier komen te staan. Dit kan alleen als je je goed inleest en je de mogelijke kantoren met elkaar gaat vergelijken. Maar waar let je eigenlijk op?

 

De reden voor mediation 

Een mediator in Leiden komt niet zomaar om de hoek kijken. Mediation wordt namelijk toegepast wanneer de geschillen niet meer zomaar opgelost worden met een normaal gesprek. Vaak kunnen de frustraties zo hoog oplopen dat beide partijen elkaar niet meer aan willen horen. Op dat moment kan een mediator hulp bieden. Een mediator zorgt namelijk dat het gesprek weer op gang komt en er een resultaat geboekt wordt. 

  • De mediator laat jullie zelf oplossingen bedenken. 
  • Je kunt gebruik maken van juridisch advies van de mediator. 
  • Een mediator biedt tevens een luisterend oor voor de partijen. 
  • Je hebt het vaak beter opgelost dan bij een rechtszaak. 

 

Zo kun je aan de slag

Een mediator vinden doe je altijd door de juiste keuzes te maken. Dit kan in het begin lastig zijn. Je wordt overspoeld met informatie en wijkt hierdoor vaak uit naar de verkeerde kantoren. Met behulp van onderstaande factoren kun je ervoor zorgen dat je toch een goede keuze maakt. 

  • Locatie: Je kunt het beste een mediator in de directe omgeving inschakelen. Hierdoor komt er geen vertraging en kunnen jullie te allen tijde op kantoor terecht met vragen. Hierdoor maak je wellicht grotere stappen. 
  • Specialisme: Een mediator kent altijd een bepaalde specialisme. De rechtsgebieden zijn uitgebreid en complex en met de juiste kennis zorg je dat er geen misstappen gemaakt worden. 
  • Tarief: Een mediator hanteert een bepaald tarief naar gelang de ervaring. Bekijk dit daarom goed. 

 

Aan de hand van uitgangspunten 

Je kunt ervan uitgaan dat de mediator in Leiden als vertrouwenspersoon optreedt. Deze kent namelijk een bepaalde zwijgplicht. Daarbij heeft deze persoon alle kennis in huis omtrent de verschillende rechtsgebieden, waardoor er uitsluitend juridisch advies gegeven mag worden als jullie erom vragen. Voor de rest gaat de mediator nergens op in. 

 

  • Neutrale opstelling: De mediator stelt zich neutraal op en zal daarom ook geen standpunt innemen. Meningen worden daarom nooit gegeven. 

 

  • Openheid: Het is belangrijk dat jullie open zijn tijdens het gesprek. Zo kunnen de problemen omgezet worden in oplossingen en compromissen die voor beide partijen goed zijn. 
  • Gespreksleider: Hiervoor zal de mediator als gespreksleider optreden. De mediator zal daarom alleen vragen stellen om het gesprek in de goede richting te sturen, maar mengt zich niet in het gesprek. 

 

Hoe werkt het precies?

De mediator Leiden kun je via hier eenvoudig vinden. Zodra je jouw wensen doorgegeven hebt, zie je namelijk alleen nog de kantoren die jou daadwerkelijk kunnen helpen. Ook dan is het nog goed lezen. Hiervoor zijn de profielen opgesteld van de mediators. De informatie geeft jou een beter beeld van de mogelijkheden en kan ervoor zorgen dat je alleen nog maar een intakegesprek in hoeft te plannen. Dit gesprek is gratis en je zit nergens aan vast. En dient puur ter oriëntatie en kan je helpen met het maken van een keuze. 

 

Wat zijn de kosten?

Tijdens het gratis intakegesprek kun je ook naar de kosten vragen. De mediator Leiden kan dan een inschatting maken op basis van jouw geschil en zijn eigen ervaring. Hier kan in verloop van tijd wel van afgeweken worden, doordat het geschil bijvoorbeeld langer nodig heeft om opgelost te worden. Wel moet je altijd jouw budget in het achterhoofd houden. 

 

Aan de slag 

Dringend een mediator nodig? Zorg dan dat je vandaag nog een kantoor in de omgeving vindt en maak een afspraak. Jouw geschil kan dan direct opgelost worden. 

Read more