Mediator Maastricht

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Maastricht?

Op zoek naar een mediator in Maastricht? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Maastricht. In Maastricht wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Maastricht hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Maastricht

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Maastricht

Lees hieronder meer over onze mediator in Maastricht

 

Moet je een geschil oplossen en is hier een mediator in Maastricht voor nodig? Dan heb je voldoende mogelijkheden in de directe omgeving en kun je de verschillende opties met elkaar vergelijken. Ieder kantoor kent andere rechtsgebieden en zorgt ervoor dat er gericht advies gegeven kan worden. Je moet dan wel weten waar je op moet letten en welke factoren de keuzes kunnen beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid op zoek gaat. 

 

Hoe vind je een mediator in Maastricht?

Een mediator in Maastricht vinden is niet voor iedereen eenvoudig. Zeker als het jouw eerste geschil is, zal het vaak lastig zijn om de opties op een goede manier te vergelijken. De onwetendheid en de vragen die hierbij komen kijken kunnen ook weer voor extra twijfels zorgen. Want waar kan een mediator jou precies mee helpen? Welke kosten kun je op rekenen? Wat zijn de uitgangspunten van een mediator? Lees jezelf goed in voordat je aan de slag gaat en zorg ervoor dat je weet waar je aan gaat beginnen. 

 

Wat kan een mediator doen?

Je kunt jezelf afvragen waarom je een mediator in Maastricht in zou moeten schakelen om te helpen. De mediator weet immers weinig van het geschil af en moet dan op basis van adviezen het gesprek gaan leiden. Toch kan een mediator veel meer realiseren dan je gedacht had. Juist doordat deze persoon er zo ver vanaf staat, is het een goede manier om de geschillen daadwerkelijk op te kunnen lossen. 

 • Een mediator is onafhankelijk en kan de controle binnen het gesprek houden. 
 • De oplossingen worden door jezelf bedacht. 
 • De standpunten en alle frustraties kunnen besproken worden in het gesprek. 
 • Er hoeft geen rechter aan te pas te komen die een bepaalde oplossing afdwingt. 
 • Je bereikt vaak meer met een mediator dan in een gewoon gesprek. 

 

Het maken van een keuze 

De locatie is een van de belangrijkste factoren bij het vinden van een mediator. Als je voor mediation in Maastricht kiest, kun je namelijk veel gerichter aan het werk gaan dan wanneer de mediator verder weg werkzaam is. Ook zijn vragen sneller beantwoord, omdat het niet via de digitale wegen hoeft. Er zijn echter ook nog andere factoren die meegenomen kunnen worden bij het maken van deze keuze. 

 • Specialisme: Er is een mediator in ieder rechtsgebied te vinden. Zorg dat je naar dit specialisme gaat kijken. Je hebt er namelijk niets aan als de mediator geen verstand heeft van de wetten binnen dit rechtsgebied. 
 • Tarief: Een gespecialiseerde mediator komt met een bepaalde prijs. Dit moet je bekijken aan de hand van jouw budget. 

 

Alle uitgangspunten van een mediator

Een mediator in Maastricht kan op verschillende manieren aan de slag gaan. De werkwijze is vaak anders, maar er zijn enkele uitgangspunten die te allen tijde hetzelfde blijven. Zo blijft alles wat er gemeld wordt, binnen vier muren. Inhoudelijk mag de mediator er met niemand over vragen. Er zijn ook nog een aantal andere uitgangspunten: 

 • Mediator als gespreksleider: De mediator dient alleen als gespreksleider. Als gespreksleider mogen er vragen gesteld worden, maar mag de mediator geen meningen inbrengen. 
 • Een open gesprek: Het is belangrijk dat alles besproken kan worden. Hoe meer oorzaken er bekend zijn, hoe sneller er tot een oplossing gekomen kan worden. 
 • Een neutrale opstelling: De mediator mag zelf nooit een standpunt innemen. De enige standpunten en meningen die tellen, zijn die van de partijen waartussen het geschil is. 

 

Hoe werkt het?

Hier kun je binnen een korte tijd een mediator in Maastricht vinden. Je kunt namelijk gewoon op basis van de plaatsnaam zoeken. Zo zorg je ervoor dat je de kantoren ziet die in de buurt liggen en kun je verder onderzoeken of een mediator bij je past. Hiervoor zijn er profielen opgesteld, waarin de informatie te lezen is. Met jouw keuzes kun je dan een gratis intakegesprek inplannen. De intakegesprekken moeten ervoor zorgen dat je voldoende kennis in huis hebt om de keuze goed te kunnen maken. 

 

De kosten 

Een mediator in Maastricht komt altijd met een bepaalde prijs. De kosten zijn echter afhankelijk van de mediator en de mate waarin jouw geschil gevorderd is. Zo kun je bij een complexe zaak hogere kosten verwachten. Tijdens het gratis intakegesprek kun je een inschatting laten maken van de kosten, zodat je weet waar je aan kunt gaan denken. 

 

Kom in contact 

Snel aan de slag met een mediator? Vergelijk dan ieder kantoor in de omgeving en ontdek de mogelijkheden. 

Read more