Mediator Nijmegen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Nijmegen?

Op zoek naar een mediator in Nijmegen? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Nijmegen. In Nijmegen wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Nijmegen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Nijmegen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Nijmegen

Lees hieronder meer over onze mediator in Nijmegen

  

Heb je een mediator in Nijmegen nodig? Dan ga je al gauw merken dat er veel verschillende kantoren in de omgeving te vinden zijn. Bij een goede keuze kan een mediator jou te allen tijde helpen op basis van juridisch advies en tevens in de verschillende rechtsgebieden te werk kan zijn. Je moet daarom goed weten waar je aan moet denken en op welke manier jouw geschil opgelost kan gaan worden met behulp van mediation in Nijmegen. 

 

De mediator in Nijmegen vinden 

De mediator in Nijmegen zou jou op verschillende manieren kunnen helpen. Toch is het niet eenvoudig om een kantoor te vinden. De grote hoeveelheid aan kantoren in Nijmegen kan het namelijk extra verwarrend maken en je blijft vaak met vragen achter. Zo kun je je afvragen of je wel een mediator nodig hebt of aan welke kosten je moet gaan denken. En hoe kom je eigenlijk in contact met een mediator in de omgeving? Zorg dat je deze vragen beantwoord hebt voordat je een afspraak gaat maken. 

 

Waarom een mediator?

Als je jezelf afvraagt waarom een mediator in Nijmegen nodig is, dan ben je snel overtugid. Je kunt zonder tussenkomst van een rechter tot oplossingen komen die voor beide partijen goed zijn. Dankzij deze gesprekken kunnen er namelijk compromissen gesloten worden waar iedereen bij gebaat is.

 • Een mediator helpt op weg met de gesprekken. 
 • Je bedenkt zelf oplossingen aan de hand van het probleem. 
 • Een mediator kan hierbij juridisch advies geven. 
 • Jouw geschillen worden opgelost zonder tussenkomt van de rechtbank. 
 • Je bent minder geld kwijt dan tijdens een rechtszaak. 

 

Kiezen voor een mediator 

Zodra je een keuze moet gaan maken, is het belangrijk dat je overal op gaat letten. Er zijn een aantal factoren die eraan bijdragen dat je jouw probleem zo snel mogelijk opgelost hebt. Zo kun je denken aan: 

 • Specialisme: De mediator heeft zich altijd in een bepaald rechtsgebied gespecialiseerd. Je kunt daarom altijd gedegen juridisch advies krijgen en de kennis kan beter toegepast worden tijdens de gesprekken en de mogelijke oplossingen. 
 • Locatie: Het is ook goed om een mediator in de buurt te zoeken. Je kunt aan de hand hiervan sneller tot afspraken overgaan en je hebt tevens de gelegenheid om met vragen direct langs het kantoor te gaan. 
 • Tarief: Als je een gespecialiseerde mediator inschakelt, kost het vaak meer. Je moet daarom ook jouw budget in het achterhoofd houden. 

 

De verschillende uitgangspunten uiteengezet 

Er zijn altijd een aantal uitgangspunten waarmee een mediator in Nijmegen te werk gaat. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de vertrouwelijke gesprekken. Alles wat je bespreekt tijdens de gesprekken wordt vertrouwelijk behandeld. Niets wordt daarom besproken met derden. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waar je vanuit kunt gaan. 

 • Een open gesprek: Je kunt te allen tijde alles bespreken tijdens deze gesprekken. De frustraties en oorzaken moeten duidelijk zijn en alleen dan kun je tot een oplossing komen. 
 • Een neutrale opstelling: De mediator mag nooit een standpunt opnemen maar moet neutraal zijn. De meningen van de mediator zullen daarom nooit op tafel komen te liggen en je krijgt alleen adviezen.  
 • Een goede gespreksleider: De mediator is een gespreksleider, welke alleen vragen zal stellen om het gesprek beter te laten verlopen. 

 

Hoe werkt het?

Een mediator uit Nijmegen inschakelen is via hier eenvoudig en je hoeft er alleen maar de plaatsnaam voor in te vullen. Ieder kantoor dat jou zou kunnen helpen bij de geschillen wordt dan zichtbaar. Daarna kun je ook nog filteren op rechtsgebied. Zo zorg je ervoor dat de mediator in Nijmegen jou op een goede manier kan gaan helpen. Voordat je een afspraak maakt voor een gratis intakegesprek is het echter wel belangrijk om de profielen na te kijken. Deze profielen zorgen er namelijk ook voor dat je meer achtergrondinformatie hebt en goed voorbereid aan de slag gaat. 

 

De mogelijke kosten 

Het intakegesprek is altijd gratis. Je kunt hier wel een inschatting laten maken van de kosten. De hoogte hiervan is afhankelijk van de ervaring en de complexiteit van de geschillen. Je zult daarom bij meerdere kantoren in Nijmegen ook andere kosten tegen gaan komen. Vergelijk deze met elkaar zodat je een goede keuze kunt gaan maken en niet voor verrassingen staat. 

 

Aan de slag 

Overtuigd? Denk je dat de mediator uit Nijmegen jou kan helpen met het probleem? Zorg er dan voor dat de gesprekken gepland staan en bespreek de problemen openlijk en in vertrouwen. Je komt zo altijd tot een betere oplossing dan wanneer je geen hulp hebt.

 

Read more