Mediator Rotterdam

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Rotterdam?

Op zoek naar een mediator in Rotterdam? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Rotterdam. In Rotterdam wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
  • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
  • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Rotterdam hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Rotterdam

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Rotterdam

Lees hieronder meer over onze mediator Rotterdam

 

Kun je wel wat hulp gebruiken van een mediator in Rotterdam? Dan zijn er verschillende kantoren in de omgeving te vinden, waar je ook meerdere rechtsgebieden gaat vinden. Mediation in Rotterdam is hierdoor altijd maatwerk en kan ertoe leiden dat er geen gerechtelijke procedure ingesteld hoeft te worden. Uiteindelijk kan jou dit alleen maar voordelen opleveren en je hebt binnen een korte tijd geen problemen meer. 

 

Een mediator in Rotterdam vinden 

Een mediator in Rotterdam heb je nodig voor verschillende geschillen. Dit maakt het soms ook lastig om de keuze voor een goed kantoor te maken. Want wat is er eigenlijk goed? Hoe weet je op welke manier een mediator jou kan helpen? Welke kosten komen erbij kijken? Hoe kom je eigenlijk in contact met een goede mediator? Deze vragen kunnen eenvoudig beantwoord worden door zoveel mogelijk informatie door te nemen. Je weet dan direct of je een mediator nodig hebt voor jouw geschil en hoe dit opgelost kan gaan worden. 

 

Waarom een mediator inschakelen?

Een mediator in Rotterdam is voor veel geschillen van groot belang. Dankzij deze bemiddeling kan er namelijk gerichter gekeken worden naar een oplossing. Doordat beide partijen vrijwillig naar de gesprekken gaan, kan er ook een sneller resultaat geboekt worden. Uiteindelijk heb je hier dus veel meer profijt van dan wanneer je het via de rechtbank laat lopen. Mediation in Rotterdam helpt daarbij op verschillende manieren. 

  • Je kunt juridisch advies krijgen over bepaalde delen van het geschil. 
  • Beide partijen komen samen tot een gepaste oplossing, waardoor het effectiever is. 
  • Je bent minder geld kwijt dan wanneer er een rechtszaak aan te pas komt. 

 

Twijfel je nog of je een mediator nodig hebt? Dan kun je altijd gebruik maken van het gratis intakegesprek. 

 

Zo vind je de mediator 

Een mediator in Rotterdam kun je vinden door rekening te houden met verschillende factoren. Het kan namelijk moeilijk zijn om een keuze te maken. Als eerste komt de locatie erbij kijken. In Rotterdam zijn er veel kantoren te vinden, waardoor je ook in je directe omgeving kunt gaan kijken. Zo heb je de mogelijkheid om met vragen direct langs te gaan. Ook het specialisme moet meegenomen worden. De rechtsgebieden waarin de mediator werkzaam is, helpen namelijk ook mee bij een effectieve oplossing. Als laatste moet je aan de hand van jouw budget en het tarief een keuze gaan maken. 

 

De verschillende uitgangspunten

Een mediator in Rotterdam werkt altijd in verschillende rechtsgebieden. Zo kun je met kwesties rondom een scheiding bijvoorbeeld het beste naar familierecht gaan kijken. Het maakt echter niet uit naar welk rechtsgebied je gaat kijken, de mediator houdt zich altijd aan een aantal uitgangspunten. 

  • De mediator kent een neutrale opstelling. Dit houdt in dat de standpunten van de mediator nooit in het gesprek voor gaat komen. 
  • Het gesprek moet altijd open en eerlijk zijn. Je kunt daarom alle heikelpunten vertellen, zodat er gerichter gewerkt kan worden.  
  • De mediator dient hierbij als gespreksleider. Zo mogen er alleen vragen gesteld worden of even een duwtje in de goede richting gegeven worden. 
  • Alles wat besproken wordt in het gesprek wordt in vertrouwen gemeld. Een mediator mag daarom niets inhoudelijk bespreken met anderen.

 

Zo werkt het 

Hier vind je altijd de beste mediator in jouw omgeving. Je kunt een plaatsnaam ingeven en een bijbehorend rechtsgebied, zodat de zoekmachine jou de resultaten kan tonen. De mediator in Rotterdam heeft een profiel, waar je meer informatie kunt lezen. Iedere mediator heeft zijn eigen specialisaties en plus- en minpunten, waardoor je gericht een keuze kunt gaan maken. Zit er een geschikte tussen, dan kun je overgaan tot een gratis intakegesprek. Dit gesprek is te allen tijde vrijblijvend. 

 

Hoeveel kost het?

Een mediator in Rotterdam heeft ook kosten. Het intakegesprek is te allen tijde gratis, waarna er een inschatting gemaakt wordt van de kosten. Een definitief bedrag wordt nooit genoemd, omdat het afhankelijk is van het aantal sessies dat er nodig is. Een geschil kan immers snel opgelost zijn, maar soms komen er nieuwe complicaties bij. Doordat je de inschatting laat maken weet je wel waar je aan toe bent en kun je kijken of het bij jouw budget past. Vind je het toch te veel, dan kun je ook nog naar andere kantoren kijken. 

 

Maak direct contact 

Wil je de mediator Rotterdam inschakelen? Heb je juridisch advies nodig en wil je een geschil oplossen? Dan kun je de kantoren in Rotterdam eenvoudig met elkaar vergelijken. Uiteindelijk ga je voor de beste keuze aan de hand van jouw probleem. 

Read more