Mediator Tilburg

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Tilburg?

Op zoek naar een mediator in Tilburg? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Tilburg. In Tilburg wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Tilburg hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Tilburg

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Tilburg

Lees hieronder meer over onze mediator in Tilburg

 

Kom je er zonder mediator in Tilburg niet meer uit? Dan kun je het beste goed voorbereid aan de slag gaan. In de omgeving Tilburg zijn er namelijk voldoende kantoren te vinden die jou kunnen helpen om de geschillen op te lossen. Voor ieder rechtsgebied, iedere situatie is er wel een goede mediator te vinden. Je moet dan wel rekening houden met jouw eigen wensen en bekijken waar je het beste mee uit bent. 

 

Een mediator in Tilburg vinden 

Het vinden van een goede mediator in Tilburg lijkt in eerste instantie lastig. Echter valt het reuze mee als je de twijfels bij jezelf hebt weggenomen. Deze twijfels komen vaak doordat er nog vragen zijn. Zo kun je in eerste instantie jezelf afvragen of je wel een mediator nodig hebt. Ook vragen over de kosten, de werkzaamheden en het vinden van een goede mediator komen regelmatig voorbij. Deze vragen kunnen weggehaald worden na het lezen van voldoende informatie. 

 

Waarom een mediator inschakelen? 

Een mediator in Tilburg kan van veel toegevoegde waarde zijn voor ieder geschil. Het maakt niet uit voor welk rechtsgebied je een bemiddelaar nodig hebt, de mediator helpt jou erbij. Daarbij draait het niet alleen om juridisch advies, maar ook een luisterend oor en een gespreksleider. Uiteindelijk gaat het echter niet om de mediator, maar om de standpunten van de partijen zelf. 

 • Een mediator leidt het gesprek, zodat de oorzaken op tafel komen. 
 • De partijen moeten aan de hand van het probleem zelf met oplossingen komen. 
 • Een mediator kan ook helpen met juridisch advies, doordat er verstand is van de Nederlandse wetgeving. 
 • Na een aantal sessies zijn er compromissen gesloten. 

 

De goede keuze

Een mediator in Tilburg vind je alleen aan de hand van de juiste keuzes. Je hebt namelijk enkele zaken waar je naar kunt gaan kijken om het nog beter te laten verlopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Locatie: Je kunt altijd een mediator in de buurt van Tilburg vinden, waardoor de zaak sneller wordt besproken. Het is een minder grote drempel en je kunt met vragen ook nog even langsgaan. Niets hoeft via de digitale wegen te gaan. 
 • Specialisme: Dit is ook wel het rechtsgebied. Je hebt er niets aan als je een mediator in een verkeerd rechtsgebied hebt, omdat het advies dan ook niet aansluit bij jouw problemen. 
 • Tarief: Jouw eigen budget is belangrijk. Toch moet je weten dat een gespecialiseerde mediator in Tilburg niet goedkoop gaat zijn. 

 

Het werk van de mediator

Als je met een mediator in Tilburg in zee gaat, merk je al gauw dat het altijd in een vertrouwelijke setting plaatsvindt. Alles wat je bespreekt, blijft tussen de partijen en de mediator. Daarnaast zijn er nog een aantal uitgangspunten waarmee gewerkt wordt. 

 • De mediator is een gespreksleider, waardoor je ook in de goede richting geduwd kan worden. Hiervoor worden bijvoorbeeld vragen gesteld en kan er een advies uitwijzen. 
 • Ook kent de mediator een neutrale opstelling. De standpunten van de mediator zelf mogen nooit meegenomen worden in het gesprek. De partijen bepalen daarom de invulling van de sessie. 
 • Je moet ook onthouden dat alles open en eerlijk verteld moet worden. Je hebt er immers niets aan als je uiteindelijk dingen voor je houdt die van belang kunnen zijn. 

 

Zo werkt het 

Zelfs als je er niet veel vanaf weet, kun je ervoor zorgen dat je een goede keuze maakt. Je kunt namelijk gewoon op de plaatsnaam zoeken. Je ziet dan iedere mediator in Tilburg en kunt van hieruit een eerste keuze maken. Ook heb je verschillende profielen tot jouw beschikking die jou helpen. Hier staat namelijk meer informatie over de desbetreffende kantoren uit Tilburg. Denk je dat iemand bij je past? Dan kun je overgaan tot het inplannen van een gratis intakegesprek. Hier kun je alle vragen stellen die je nog hebt. 

 

Past een mediator uit Tilburg bij je? Dan kun je verdere stappen bespreken. Indien dit niet het geval is, kun je weer verder gaan kijken. De intakegesprekken zijn namelijk geheel vrijblijvend. 

 

De bijkomende kosten

Na het gratis intakegesprek weet je ook aan welke kosten je kunt gaan denken. Onze mediators in Tilburg kunnen namelijk al een inschatting maken. Hierbij wordt de ervaring van de mediator meegenomen. Hoe meer specialisaties een mediator heeft, hoe hoger het tarief. Tevens spelen het aantal sessies een grote rol. Als het een complex probleem is, kunnen er dus hogere bedragen voorbij gaan komen. 

 

Contact 

Nieuwsgierig geworden? Zorg er dan voor dat je de mogelijkheden voor jezelf gaat ontdekken en maak een afspraak met een van onze mediators uit Tilburg. 

 

Read more