Mediator Utrecht

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

mediator utrecht

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Utrecht?

Op zoek naar een mediator in Utrecht? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Utrecht. In Utrecht wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Utrecht hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Utrecht

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator Utrecht

Lees hieronder meer over onze mediator Utrecht

 

Snel hulp nodig van een mediator in Utrecht of wil je weten wat deze voor jou kan betekenen? Dan is het goed om de kantoren in de omgeving  te bekijken. Er is namelijk altijd wel een mediator in de omgeving van Utrecht te vinden die jou kan helpen bij een bepaald geschil. Zo heb je altijd het juridische advies dat je nodig hebt en kunnen er oplossingen gerealiseerd worden. Je moet dan wel nog het kantoor vinden in Utrecht  dat het beste bij je past. 

 

Het vinden van een mediator in Utrecht

Een mediator in Utrecht vinden kan verwarrend en lastig zijn. Je hebt namelijk veel om rekening mee te houden en de werkzaamheden van een mediator zijn ook niet altijd duidelijk. Je blijft hierdoor al gauw met extra vragen achter, welke eerst beantwoord moeten worden. Want waarom zou je een mediator inschakelen? Wat zijn de kosten? Welke werkzaamheden kun je verwachten? Daarbij moet je uiteraard ook weten hoe je ermee in contact kunt komen met de mediator naar keuze. 

 

Wat is de reden voor het inschakelen? 

Soms is het niet direct duidelijk waarom een mediator in Utrecht ingeschakeld moet worden. Je zou bedenken dat een gesprek voeren over een probleem eenvoudig is. Na meerdere pogingen zie je echter geen andere uitweg meer. Mediation in Utrecht helpt namelijk om toch tot oplossingen te komen, zonder dat hier een rechtszaak bij hoeft te komen. 

 • Je gaat samen met de tegenpartij in gesprek over de situatie. 
 • Jullie komen samen tot oplossingen voor het geschil. 
 • Je bent uiteindelijk veel minder geld kwijt. 
 • De verstandshouding tussen de partijen wordt weer aangescherpt. 

 

Zo kun je een mediator kiezen 

Het is niet eenvoudig om te kiezen, maar een goede mediator kun je wel vinden aan de hand van verschillende factoren. Zo kun je een mediator in Utrecht vinden aan de hand van: 

 • Locatie: Als je de locatie (Utrecht) doorgeeft, kun je snel een kantoor in de buurt vinden. Een mediator in de omgeving zorgt voor een sneller proces en je hebt de mogelijkheid om de vragen face to face te stellen door langs te gaan op kantoor. 
 • Specialisme: Een gespecialiseerde mediator inschakelen zorgt voor gerichter advies. Ook weet je wat eventuele vervolgstappen zijn aan de hand van de wet. 
 • Tarief: Heb je een budget? Dan is het goed om de tarieven van de verschillende kantoren te vergelijken. 

 

Alle uitgangspunten uitgelegd

Je kunt je afvragen wat de werkzaamheden van een mediator in Utrecht dan precies inhoudt. De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de hand van verschillende uitgangspunten, die er ook weer voor zorgen dat iedere zaak naar behoren afgehandeld wordt. Zo dient een ervaren mediator altijd als gespreksleider. Hiermee worden grote complicaties voorkomen en kan er sneller naar een oplossing gewerkt worden. 

 • De gesprekken zijn te allen tijde vertrouwelijk. Er mag dus buiten de deur niets meer over verteld worden. 
 • Daarbij is het van belang dat alles open besproken wordt. Iets achterhouden kan er namelijk niet voor zorgen dat de gepaste oplossing wordt gevonden. 
 • De mediator mag ook nooit een standpunt innemen. De neutrale opstelling maakt de mediator onafhankelijk en er kan meer advies worden gegeven. 

 

Hoe werkt het precies? 

Je kunt een mediator kiezen aan de hand van bovenstaande informatie. Ook kun je gaan kijken naar de plaatsnaam Utrecht zelf. Zodra je deze hebt ingevuld zie je namelijk iedere mediator in Utrecht die jou zou kunnen helpen. Er zijn ook meerdere profielen te vinden die je door kunt nemen. Hier staat extra informatie over een mediator, waardoor je beter kunt bepalen of de persoon jou zou kunnen helpen. Je kunt dan een gratis intakegesprek inplannen om nog gerichter te gaan kijken. 

 

Past de mediator niet bij je? Dan kun je gewoon weer verder kijken. 

 

De kosten uitgelicht 

De mediator in Utrecht kent altijd kosten aan de hand van ervaring en complexiteit. Er kan uitsluitend een inschatting gemaakt worden van het totaalbedrag. Wanneer er meer of minder sessies nodig zijn om tot een goede oplossing te komen gaan de kosten namelijk weer veranderen. Wel kun je met deze inschatting bekijken of het binnen jouw budget past. Daarbij kun je ook nog gaan bekijken of de verschillende kantoren andere bedragen vragen. Zo heb je ook een goede keuze in handen. 

 

Kom in contact met een mediator 

Ben je overtuigd van de werkzaamheden van een mediator uit Utrecht? Wil je jouw geschillen op een goede manier oplossen? Dan kun je met de intakegesprekken zorgen dat jouw probleem opgelost wordt. De verstandshouding met de tegenpartij wordt altijd in stand gehouden.

Read more