Mediator Zwolle

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Zwolle?

Op zoek naar een mediator in Zwolle? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Zwolle. In Zwolle wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Zwolle hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Zwolle

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Zwolle

Lees hieronder meer over onze mediator in Zwolle

 

Kun je wel wat hulp gebruiken van een mediator in Zwolle? Dan zit je hier aan het goede adres. Er zijn namelijk verschillende kantoren in de omgeving te vinden die ervoor kunnen zorgen dat de verstandhouding tussen jou en de tegenpartij weer intact gebracht kan worden. Je hoeft hiervoor alleen nog maar de beste keuze te maken en te ontdekken wat mediation in Zwolle jou precies zou kunnen bieden. 

 

Een mediator in Zwolle vinden 

Het is niet eenvoudig om een goede mediator in Zwolle te vinden. Ondanks dat er veel verschillende kantoren zijn, moet je wel goed gaan kijken welke bij je past. Dit houdt ook in dat je alle vragen beantwoord moet hebben. Want waarom zou je een mediator inschakelen? Wat kan deze mediator precies voor jou betekenen? Wat zijn de kosten? Hoe verlopen de gesprekken precies? Ga opzoek naar antwoorden en je kunt ieder geschil naar behoren oplossen. 

 

Wat is de reden voor mediation?

Een mediator in Zwolle schakel je in als er met gewone gesprekken geen uitkomsten meer zijn. Jij en jouw tegenpartij moeten het eens worden over een mogelijke oplossing en dit kan niet altijd zonder een onafhankelijke partij. Met mediation in Zwolle heb je deze onafhankelijke partij bij de hand. Je hebt hierdoor te allen tijde een gesprekspartner die jou ook kan voorzien van juridisch advies. 

 • Jullie gaan samen in gesprek over de geschillen. 
 • Jullie moeten zelf voor mogelijke oplossingen zorgen. 
 • Er komt geen rechtszaak aan te pas, waardoor het vaak een beter resultaat is voor alle partijen. 
 • Een mediator kan altijd bijstaan met juridisch advies, maar mag een eigen mening niet doorvoeren. 

 

Zo kun je kiezen 

Als je een mediator moet gaan kiezen, dan heb je altijd een aantal zaken om rekening mee te houden. Je moet er uiteindelijk voor zorgen dat je een goede mediator in handen hebt, die jou ook echt kan helpen met het geschil. Dit maakt een mediator in de omgeving ook zo belangrijk. Als de mediator in Zwolle zit, heb je namelijk ook sneller antwoorden op vragen. Je loopt binnen en je kunt het gelijk vragen. Daarnaast houd je rekening met: 

 • Specialisme: Het specialisme van de mediator omvat het rechtsgebied waarin deze werkzaam is. De kennis over dit rechtsgebied en de wetten die erbij horen, kan namelijk leiden tot beter advies. 
 • Tarief: Iedere mediator hanteert eigen tarieven. Hoe meer ervaring een mediator heeft, hoe hoger het bedrag normaliter ligt. 

 

Aan de hand van uitgangspunten 

Je kunt ook kiezen voor een mediator in Zwolle door de uitgangspunten die gehanteerd worden. Dit heeft namelijk te maken met de manier waarop deze te werk gaat. Wanneer je mediation in Zwolle inschakelt, ben je verzekerd van een vertrouwelijk gesprek. Niets mag met derden besproken worden. Jouw problemen blijven daarom ook altijd voor jullie zelf en ook de mogelijke oplossingen komen gewoon vanuit jullie. Andere uitgangspunten: 

 • Als gespreksleider zorgt de mediator ervoor dat de gesprekken niet direct uit de hand lopen. In het begin kunnen de frustraties immers hoog oplopen, maar er moeten uiteindelijk wel oplossingen bedacht worden. 
 • Door de neutrale opstelling van de mediator zullen er ook niet onbedoeld meningen worden doorgedrukt. De mediator mag namelijk geen standpunt innemen. 
 • Alles mag besproken worden tijdens de gesprekken. De openheid is belangrijk om tot het beste eindresultaat te komen. 

 

Hoe werkt het?

Via hier vind je iedere mediator in Zwolle en omgeving die jou zou kunnen helpen om resultaten te boeken. De verschillende werkzaamheden kunnen daarbij bekeken worden via de profielen. Je ziet dan in een oogopslag wat het specialisme is van de desbetreffende persoon en kunt bekijken of de informatie bevalt. Wanneer je de informatie doorgenomen hebt, hoef je alleen nog maar over te gaan op het inplannen van een intakegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en geeft jou nog extra kennis. 

 

De kosten 

Het intakegesprek is gratis. Pas daarna rekent een mediator in Zwolle bepaalde kosten. De kosten zijn afhankelijk van de ervaring en de complexiteit van de zaak. Hoe meer conflicten er zijn, hoe duurder het kan worden. Echter zijn de sessies vaak heel effectief, waardoor er toch in korte tijd vooruitgang geboekt kan worden. Bekijk het wel altijd aan de hand van jouw budget en kijk zo nodig verder naar andere kantoren. 

 

Schakel hulp in 

Heb je dringend een mediator nodig? Zoek je juridisch advies en wil je daarom een intakegesprek? Begin dan met het bekijken van de profielen en plan de afspraak. Je ziet direct resultaat bij iedere sessie. 

 

Read more