letselschade

Wat is financieel recht?

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Financieel recht richt zich vooral op banken, verzekeraars, vermogensbeheerders maar ook tussenpersonen in de financiële dienstverlening.

Voorbeelden van zaken die bij financieel recht horen:

  • Bankenrecht
  • Beleggingen
  • Hoofdelijkheid, borg- en garantstelling
  • Kredieten
  • Oneerlijke handelspraktijken
  • Vermogensbeheer
  • Woekerpolissen

Letselschade vergoeding

Het financieel recht is in de laatste 20 jaar heel erg gegroeid. Dit komt omdat er na een paar economische crisissen extra regels en wetten zijn opgesteld om deze crisissen hopelijk in de toekomst te voorkomen. Deze nieuwe wetten en regels zijn vooral bedoeld om beleggers en andere financiers beter te beschermen. Door de groei van dit rechtsgebied zijn er ook steeds meer specialisten gekomen. Heb jij hulp nodig van iemand die gespecialiseerd is in financieel recht? Neem vrijblijvend contact op.

Hulp nodig bij financieel recht?

Financieel recht is zeer complex en gedetailleerd. Het omvat allerlei lastige berekeningen en regelingen. 

Daarom is het wijs om advies in te winnen van een specialist op het gebied van financieel recht. Dit kan zowel een advocaat of een jurist zijn. Zij kennen de wetten en regelingen het beste. Daardoor is de uitkomst voor jou ook het beste.

Wat kun je zelf doen bij financieel recht?

Zorg dat je alle belangrijke bestanden goed bewaard. Niet alleen op je laptop, maar ook bijvoorbeeld op een harde schijf. Heb jij hulp nodig van een specialist, dan kan je altijd alle gegevens doorsturen en loop je niet het risico iets kwijt te raken. Daarnaast is het ook voor je eigen administratie belangrijk dat je alle financiële gegevens bij de hand hebt. Bijvoorbeeld voor je inkomsten- of omzetbelasting.