letselschade

Wat is schuldrecht (insolventierecht)?

Het rechtsgebied schuldrecht houdt zich bezig met verschillende situaties waarin een persoon of een bedrijf geconfronteerd wordt met schulden. Schuldrecht wordt ook wel insolventierecht of faillissementsrecht genoemd.

Schuldrecht omvat niet alleen de rechten en plichten van schuldenaars maar ook die van de schuldeisers.

Voorbeelden wanneer er sprake is van schuldrecht (insolventierecht):

  • Faillissement aanvragen
  • Surseance van betaling
  • Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP)

Hulp nodig bij schulden?

Bij schuldrecht zaken is altijd een advocaat of jurist nodig. Een insolventierecht advocaat of jurist kun je het beste inschakelen voordat je te diep in de schulden zit. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe groter de kans dat de betalingsproblemen relatief makkelijk op te lossen zijn.

Zeker bij ondernemers of grote bedrijven is het verstandig een schuldrecht advocaat of jurist in te schakelen voordat er sprake is van een officieel faillissement. Zij kunnen dan op tijd adviezen geven en overleggen met de curator. Daardoor kunnen zij ervoor zorgen dat het faillissement zo soepel en netjes mogelijk verloopt. Ook kunnen insolventie advocaten of juristen een faillissement vaak voorkomen door bijvoorbeeld een herstructurering of herfinanciering.

Waarom een schuldrecht advocaat of jurist?

Een advocaat of jurist gespecialiseerd in schuldrecht zorgt ervoor dat alles goed geregeld is en je niet voor nare verassingen komt te staan. Insolventierecht advocaten of juristen geven advies, weten hoe ze om moeten gaan met instanties zoals banken en schuldeisers en kunnen ergere problemen voorkomen. 

Schulden hebben of een dreigend faillissement is namelijk al erg genoeg. Gelukkig kan een insolventie advocaat of jurist in ieder geval de juridische zorgen van overnemen en erger voorkomen.

Wat kun je zelf doen bij letselschade?

Zorg dat je inzicht hebt in je financiële situatie. Wat zijn je totale inkomsten en uitgaven? Waar heb je abonnementen lopen? Hoeveel geef je uit aan wat? Wat is noodzakelijk en wat niet? Zet dit op een rijtje en je ziet vaak al wat de problemen zijn. Uiteraard ligt het in sommige situaties wat ingewikkelder, maar daarvoor kan je dan ook het best een advocaat of jurist in huren. Neem vrijblijvend contact op met een van onze advocaten en juristen en kijk wat zij voor je kunnen betekenen.