letselschade

Wat is sportrecht?

Het rechtsgebied sportrecht houdt zich bezig met alle aspecten van uitoefeningen van sport. Sportrecht is een breed rechtsgebied: het heeft altijd te maken met andere rechtsgebieden, zoals bijvoorbeeld arbeidsrecht, tuchtrecht of contractenrecht. Een sportrecht advocaat heeft dus kennis van veel andere rechtsgebieden.

Voorbeelden wanneer er sprake is van sportrecht:

  • Arbeidscontracten
  • Dopingregels
  • Portretrecht
  • Tuchtrecht
  • Transfers

Beroepssporters

Vooral beroepssporters zullen te maken krijgen met dit rechtsgebied. Zo worden zij vaak getest op doping voor belangrijke competities. Denk bijvoorbeeld aan een bokswedstrijd.

Daarnaast hebben zij arbeidscontracten die vallen onder de rechtsgebieden sportrecht en arbeidsrecht. Dit maakt dit rechtsgebied ingewikkeld en is het verstandig om je bij te laten staan door een specialist.

Wanneer hulp nodig bij sportrecht?

Als sporter wil je je bezig houden met je sport, niet met allerlei randzaken zoals contracten, conflicten of allerlei wet- en regelgeving. Daarom kan een advocaat gespecialiseerd in sportrecht jou alle zorg uit handen nemen zodat jij je volledig kan richten op je sport. Ook voor sportclubs, sportverenigingen, sponsors en spelersmakelaars zijn sportrecht advocaten een uitkomst.

Zeker in de sport veranderen de wetten en regels regelmatig. Een sportrecht advocaat is hier altijd van op de hoogte en zorgt ervoor dat jij als sporter, club of sponsor aan alle regelgeving voldoet. Vind snel een goede sportrecht advocaat bij jou in de regio zodat jij je weer bezig kan houden met wat er echt toe doet: jouw sport.

Wat kun je zelf doen bij sportrecht?

Zorg dat je alle benodigde documenten verzameld en ordent. Wanneer er afspraken gemaakt worden, laat dit zwart op wit zetten. Op deze manier heb je altijd bewijs.