Mediator Eindhoven

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Eindhoven?

Op zoek naar een mediator in Eindhoven? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Eindhoven. In Eindhoven wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Eindhoven hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Eindhoven

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Eindhoven

Lees hieronder meer over onze mediator in Eindhoven

  

Ben je op zoek naar een goede mediator in Eindhoven? Zoek dan niet verder. Hier vind je namelijk alle kantoren in de directe omgeving die jou kunnen helpen. Voor ieder geschil en ieder probleem is mediation in Eindhoven mogelijk, waardoor je gericht naar oplossingen kunt gaan kijken. Hierdoor kun je ook gelijk een keuze maken voor een goed kantoor dat bij je gaat passen. 

 

De mediator in Eindhoven vinden 

Heb je er moeite mee om een goede mediator in Eindhoven te vinden? Dan kan dit zijn doordat je nog met veel vragen zit. Er is namelijk veel te onderzoeken voordat je daadwerkelijk een keuze gaat maken. De eerste vraag die vaak in je opkomt, is of je wel een mediator nodig hebt voor jouw problemen. Daarnaast zit je met de kosten, waar je op moet letten bij het kiezen en de resultaten die je zou kunnen bereiken. Deze vragen zullen daarom eerst beantwoord moeten worden voordat je op zoek gaat naar mediation in Eindhoven. 

 

Waarom mediation?

Een mediator in Eindhoven kan meer voor jou betekenen dan je in eerste instantie gedacht had. Voor sommigen is het verplicht naar aanleiding van een rechtbank, voor anderen is het een vrijwillige stap. Vooral het vrijwillige aspect zorgt ervoor dat er oplossingen bedacht kunnen worden. Mediation in Eindhoven kan jou daarom op veel manieren helpen. 

 • Je gaat samen met de tegenpartij in gesprek over de problemen. 
 • Jullie komen zelf tot oplossingen. 
 • De mediator helpt op weg met behulp van vragen. 

 

Hoe kun je kiezen?

Een mediator vinden is lastig omdat er een aantal zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Verschillende factoren zijn daarom van toepassing. 

 • Locatie: Een mediator in de omgeving inschakelen helpt om alle vragen beantwoord te krijgen. Je kunt direct binnenlopen en er zal geen vertraging plaatsvinden. 
 • Specialisatie: De mediator is altijd gespecialiseerd in een bepaalde richting. Hierdoor heb je gerichte kennis en kunnen de problemen ook beter opgelost worden. 
 • Tarief: De tarieven van de mediators kunnen verschillen. Een mediator met meer ervaring vraagt over het algemeen een hogere prijs. 

 

De uitgangspunten uiteengezet 

Een mediator in Eindhoven kent enkele uitgangspunten waarmee gewerkt wordt. Ieder kantoor hanteert deze uitgangspunten, ondanks dat de werkzaamheden op een andere manier uitgevoerd worden. Je kunt dit daarom het beste te weten komen, zodat je op een goede manier in het gesprek gaat. 

 • Open: De gesprekken zijn bedoeld om alle problemen op tafel te krijgen. Daarom mag ook alles gemeld worden, zolang het maar op een redelijke manier wordt gezegd. 
 • Gespreksleider: De mediator dient als gespreksleider en zal daarom alleen ingrijpen als het niet goed gaat. Dit kan al door middel van enkele vragen zijn. 
 • Neutraal: De mediator dient een neutrale opstelling te hebben. Er wordt geen standpunt ingenomen en de enige standpunten die gelden, zijn die van de partijen die in het gesprek zitten. 
 • Vertrouwen: Alles wat gezegd wordt, blijft binnen de vier muren. Een mediator mag de inhoud nooit met anderen bespreken. 

 

Zo werkt het

Zoals gemeld is het inschakelen van een mediator altijd op basis van enkele factoren. Je kunt dit echter voor jezelf heel eenvoudig maken, door de plaatsnaam en de specialisatie aan te geven. Je ziet dan iedere mediator in Eindhoven overzichtelijk bij elkaar. De kantoren hebben allemaal een eigen profiel, waardoor je meer kunt lezen over de werkzaamheden. Als de informatie bevalt, kun je een gratis intakegesprek plannen. Dit intakegesprek is een kennismaking en zorgt ervoor dat je veel informatie over de vervolgstappen krijgt. 

 

Je kunt op deze manier de mediator in Eindhoven vinden die bij je past. Als dit niet het geval is, is het verstandig om met andere kantoren een intakegesprek te plannen. Zo heb je meerdere mogelijkheden en kun je een vergelijking gaan maken. 

 

Wat kost mediation?

Een mediator in Eindhoven rekent een bepaald tarief per sessie. Het is afhankelijk van de ervaringen en de complexiteit hoeveel dit gaat zijn. Iedere mediator kan jou daarom een inschatting geven van de kosten, maar het aantal sessies bepaalt uiteindelijk hoe hoog het bedrag gaat zijn. Het is daarom verstandig om deze kosten met elkaar te vergelijken en ook op basis van jouw budget een keuze te maken. Het is belangrijk dat je niet boven het budget uitkomt. 

 

Maak een afspraak 

Enthousiast geworden over mediation in Eindhoven? Dan is het goed om naar de kantoren in de omgeving te kijken en te bepalen welke mediator het beste bij je past. Zo is ieder probleem snel opgelost. 

Read more